Østmarkaprøven 24. og 25. august 2015

Østmarkaprøven/Info om ulvesituasjonen:

Norsk Weimaraner Klubb ønsker velkommen til Østmarkaprøven 24. og 25. august.

Prøven arrangeres som en kveldsprøve med opprop kl. 15.00 begge dager.

 

OPPMØTESTED

Bysetermosen, Ski/Enebakk (parkeringsplass før innfart til Vangen Skistue).

 

VEIBESKRIVELSE

Fra Oslo – Ta av E6 ved Klementsrud og følg Enebakkveien (RV155) mot Enebakk. Avkjøring til venstre mot Fjell. Vi skilter herfra.

Fra Lillestrøm – Følg RV120 via Enebakk til Ytre Enebakk. Ta mot Oslo og følg RV155 til avkjøring til høyre mot Fjell. Vi skilter herfra.

 

APPORTPRØVEN

Prøveleder: Eva Pedersen, Tangenveien 62, 1914 Ytre Enebakk

eva@kennelhella.net  / tlf. 905 72 818

 

SKOGSFUGLPRØVEN

Prøveleder: TorJohansen, Feltspatvegen 30, 2008 Fjerdingby

tor.johans1@gmail.com   / tlf. 994 50 317

 

KIOSK

Det blir kiosk med mulighet for kjøp av hamburger, pølse, kake, kaffe og mineralvann.

 

VEDRØRENDE ULVESITUASJONEN I ØSTMARKA

Siden 2012 har det vært en fast ulvestamme i Østmarka uten at Østmarkaprøven har vært berørt av dette (se historikk beskrevet av Fylkesmannen i Oslo og Akershus nedenfor).

Den siste måneden har ulven(e) tatt et stort antall sau ved flere gårder i Enebakk. På bakgrunn av dette har styret i NWK tatt opp ulvefaren i forbindelse med avholdelse av skogsfuglprøven til vurdering. Det er besluttet å avholde skogsfuglprøven som planlagt, men den enkelte prøvedeltaker starter på eget ansvar. De som ønsker å trekke seg fra prøven pga mulig risiko for ulv vil få startavgiften refundert.

Apportprøven avholdes som planlagt. Her vil det ikke være mulig å få refundert startavgiften pga mulig risiko for ulv da styret i NWK anser risikoen her for å være minimal.

 

«Ulv i Østmarka. (sakset fra brev fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus, datert 23.07.2015)

Høsten 2011 kom det som da trolig var en enslig hannulv til Østmarka. DNA undersøkelser viste at han var fødd i Dals-Ed/Halden reviret i 2008 eller 2009 og at han trolig i mai 2012 vandret ut av Østmarka og nordover mot Nordmøre og senere Trøndelag. Høsten 2012 kom kullbror til denne ulven til Østmarka og hit kom også ei tispe fødd 2010 i Riala reviret nord for Stockholm. Disse fikk et kull på trolig 3 valper våren 2013. De siste DNA registreringene av tispa er fra høsten 2013. Våren 2014 ble det ikke født valper i Østmarka. Frem til februar 2015 er det dokumentert gjennom DNA at hannen har vært i Østmarka sammen med to av valpene fra 2013 (en hann og en hunn). Våren 2015 er det ved bruk av viltkamera dokumentert to ulver i Østmarka, og det kan se ut som den ene har vært drektig. Fylkesmannen har ikke kjennskap til om det har kommet inn ei ny tispe, eller om paret består av far og datter fra kullet i 2013 – noe som i enkelte tilfeller kan skje. Dette siden de siste DNA prøvene analysert fra Østmarka ble samlet i februar 2015. Ulvevalper fødes normalt i månedsskiftet april/mai.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..