Weimaranerlägret 30 maj – 2 juni 2019

För trettonde gången har nu SWeiK glädjen att kunna bjuda in medlemmar inom SKF och dess rasklubbar till sin uppskattade träningshelg, Weimaranerlägret. Förra året slog vi rekord med 57 deltagande ekipage på lägret!

Liksom de senaste åren går lägret av stapeln under Kristi Himmelsfärdshelgen, 30 maj – 2 juni, på Gammelkroppa Skogsvårdsskola & Konferens utanför Filipstad i Värmland.

Här ges tillgång till fina träningsmarker i både skog och sjöar, fantastiska måltider, trevligt boende och möjlighet att träffa gamla vänner eller stifta nya bekantskaper med andra likasinnade.

Grundtanken med Weimaranerlägret är att vi som har weimaraner och andra kontinentala stående fågelhundar ska träffas och lära av varandra. Huvuddelen av instruktörerna är aktiva SWeiK-medlemmar med stor erfarenhet av att träna, jaga och leva med weimaraner.

Träningen under lägret sker i små grupper som hålls samman under lägerdagarna. Målsättningen är att ha två-tre instruktörer i varje grupp och precis som förra året kommer ni att ha samma instruktörer under hela lägret. Grundlydnad, inklusive dirigering, apportkommando, apportering på land och i vatten, släpspår och fritt apportsök finns med på programmet för alla, anpassat till rätt nivå.

Det kommer också finnas möjlighet att gå viltspårprov, detta ska ni anmäla när ni anmäler till lägret. På lägret kommer också att finnas en shop med försäljning av diverse hundrelaterade produkter.

Målsättningen är att vi ska ha väldigt roligt tillsammans och att alla ska få hjälp att ta ett stort steg framåt i sin träning och få med sig många idéer för fortsatt träning.

Incheckning sker torsdag 30 maj mellan kl. 14-17. Vi börjar med en allmän information kl. 18.00. Efter den äter vi en gemensam middag. Kostnad för den är 95 kr, skriv i er anmälan om ni vill delta på middagen.

Sista anmälningsdatum är 20/4 och det är först till kvarn i kurserna. Lägsta ålder på hund som ska delta i aktiviteter på lägret är 4 månader. Anmälan och frågor görs till weimaranerlagret@weimaranerklubben.se

Boende

Basen för lägret kommer att vara Gammelkroppa Skogsskola där vi bor, äter tillsammans, har samling för träning och olika kringaktiviteter. Det finns singelrum och dubbelrum. Platser för husvagn och tält finns, dock är platser med el för husvagn begränsat till 7 st.

Priser för boende

Boende singelrum

torsdag – söndag

(3 nätter)

2 795 kr

inklusive helpension

Boende 2 per rum

torsdag – söndag

(3 nätter)

2 615 kr per person

inklusive helpension

Extra natt inklusive frukost

650 kr per person

Husvagnsplats inkl el: 150 kr/dygn

Tältplats inkl jordvärme: 75 kr/dygn

Priser för mat

Frukost: 70 kr

Lunch: 85 kr

Middag: 95 kr

I år erbjuds träning i följande grupper:

VALP – Hundar 4-9 månaders ålder

Denna kurs vänder sig till dig som har en yngre hund och vill sätta igång din träning.

Ni kommer i lagom tempo få testa lydnad, släpspår, vatten. Hundarna kommer få bekanta sig med olika vilt och möjlighet att få prova på viltspår. Även lite utställningsträning kommer att erbjudas.

Pris: 1 400 kronor per hund.

UNGHUNDAR – Hundar ca 9-24 månaders ålder

Som rubriken antyder riktar sig denna kurs till den unga hunden. Utöver träning inför eftersöksgrenarna kommer ett större fokus läggas på grundlydnad och förståelse för hunden, hur inlärning fungerar, förståelse för hundens signaler samt vikten av ett gott ledarskap. Grunder i apportering och stadga står också på schemat.

Pris: 1 700 kr per hund.

ÖPPEN KLASS – Vuxna hundar

Kursen riktar sig till dig som ska eller har startat eftersöksgrenar i öppenklass.

Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, apportering på land och i vatten, släpspår. Ni kommer få träna med olika sorters vilt.

Pris: 1 700 kr per hund.

ELITKLASS – Vuxna hundar

Kursen riktar sig till dig som ska eller har startat din hund i elitklass.

Ni kommer ha omväxlande träning i grundlydnad, tung apportering, introduktion av räv, dirigering på land och i vatten. En förberedelse för eftersöksgrenarna i elitklass.

Pris: 1 700 kr per hund.

FULLBRUKSKURS

SWeiK planerar att under hösten 2019 (för första gången) arrangera ett fullbruksprov, en provform som testar hundens kvalitet som allroundjakthund. Fullbrukskursen omfattar introduktion till fullbruksmomenten och tips om hur momenten byggs upp i träningen.

För att få ut något av fullbruksträningen behöver apporteringen vara befäst. De flesta momenten i träningen handlar om apportering på olika sätt och i olika sammanhang, och om apporten inte sitter så kommer träningen inte att bli meningsfull.

Vill du testa nya utmanande övningar med din hund så ska du prova detta. Kursen lämpar sig inte för unga hundar.

Pris: 2 400 kr per hund.

Betalning av kurs och boende

För att förenkla för Christine på Gammelkroppa kommer betalning av boende ske i förväg till weimaranerklubben.